אחד הרגעים המשמחים ביותר בחיי זוג זה כשהם מגלים שהם מצפים לילדם הראשון, תינוק שימלא את הבית בחיוכים בצחוק, יוסיף קצת עבודה והרבה לילות ללא שינה אך גם הרבה שמחה ואושר.
לפעמים קורה, שלאחר ששה חודשים של יחסים לא מוגנים ורצון עז לתינוק, ישנם מקרים בהם הדאגה מתחילה לכרסם. יכול להיות מצב שבו המחשבות מציקות ובמקום להרפות וליהנות חושבים בעיקר על התוצאה.
לכן טוב לדעת שהרופאים ממליצים להתחיל בבדיקות פוריות, רק לאחר שנה של יחסים לא מוגנים – לשני בני הזוג. מאחר שהסטטיסטיקה מוכיחה שמתוך כלל בעיות הפוריות 50% קשורות לאישה ו- 50% קשורות לגבר.נשים אשר פונות לבנק הזרע צריכות לבדוק את איכות מנת בזרע, אשר תהיה מספיק גבוהה כדי להיכנס להריון.
המיתוס של ספירת ימים בזמן המחזור החודשי, כלומר שרק הימים מה- 10 עד ל- 17 הם הימים הפוריים מוכחים כלא תמיד נכונים לגבי חלק מהנשים, לכן רצוי לעשות בדיקות ביתיות בכדי לדעת מתי הוא הזמן המתאים ביותר לקלטית הזרע, זמן זה נקרא תקופת הביוץ.
לפני תקופת הביוץ מתחיל ההורמון LH לעלות, כאשר ה- LH נמצא בגובהו המקסימאלי הדבר מסמן תקופה של פוריות.
היום אפשר לקנות ערכת ביוץ בכל בתי המרקחת, בערכה מספר מקלונים זעירים עליהם מצוירים פסים, כאשר פס הבדיקה חזק כמו פס הביקורת או יותר חזק ממנו, זהו סימן שה- LH גבוה והביצית מוכנה להפריה. בערכה ישנן הוראות מפורטות וקלות לביצוע.
דרך אחרת היא מדידת חום השחר ובדיקת הפרשות הנרתיק, שינוים בחום השחר, או בהפרשות מראים על חלון אפשריות בפוריות.
לנשים שיש מחזור חודשי לא סדיר מומלץ לפנות לרופא נשים בכדי לווסת את המחזור החודשי. לפעמים מחזור החודשי שאינו סדיר עלול להקשות על הידיעה, מתי היא תקופת הביוץ.
לאחר שנה של יחסים לא מוגנים, הרופא המומחה לפוריות ידרוש גם בדיקות ראשוניות של דם ובדיקת הפרשות מהגבר (בדיקת זרע) ומהאישה (כמו פאפ) כדי לגלות באם יש נוגדנים (חלבונים מסוימים) המופרשים בנרתיק האישה שקוטלים את זרעו של בן הזוג. בעיה זו ניתן לפתור על ידי כדורים מיוחדים.
לעיתים בעיות פרוסטטה יכולות לגרום לאי פוריות זמנית ויש לבדוק מה המקור לבעיה.
במידה ומתברר שלבן הזוג יש ספירת זרע נמוכה, אפשר לפעמים לפתור זאת על ידי זריקות וגם על ידי תזונה מתאימה, להגביר את ספירת הזרע.
בתקופתנו ישנן הרבה דרכים בכדי להפרות את האישה, הדבר החשוב ביותר הוא להיות רגועים ומאושרים אחד עם השני ואף פעם לא לאבד את התקווה.
מרחבי הרשת:
מטרנה – שיתוף פעולה מעניין עם עמותת ער"ן – תמיכה נפשית להורים לאחר לידה
מפת האימהות: פיתוח משותף לחברת הסטארט אפ JAMA וחברת מטרנה
מטרנה – כתבה באתר כלכליסט