מזון תינוקות לתינוקות שאינם ניזונים מחלב אם, מוכן בדרך כלל באמצעות אבקה שמכילה את כל הערכים התזונתיים שתינוק זקוק לו, את האבקה מערבבים במים חמים על פי הוראות היצרן, הרכב האבקה משתנה כמובן עם גיל התינוק ועם הצרכים שלו.
האריזות של אבקת החלב, מחולקות על פי טווחי גילאים מגיל 0 עד 3 חודשים, מגיל 3 חודשים ועד חצי שנה וכך הלאה.
ישנם תינוקות שמתברר שהם אלרגיים לחלב פרה שממנו מכינים את האבקה ולכן הם ניזונים מאבקת חלב צמחית.
למרות שכולנו מכירים את אבקות החלב, רבים אינם מודעים להיסטוריה של המוצר, אבקות החלב הגיעו אלינו בעקבות המהפכה התעשייתית, עד אז תינוקות שלא ינקו חלב ניזונו מגרעינים טחונים ונוזלים, האוכל של התינוקות הוכן אך ורק בבית.
המהפכה התעשייתית החלה לקדם את האוכל המוכן לתינוקות כאוכל נוח שחוסך זמן לנשים העובדות.
מדינת הולנד הייתה הראשונה שהכינה אוכל תעשייתית לתינוקות בשנת 1901, ארה"ב נכנסה לשוק האוכל המוכן לתינוקות בשנת 1931. האוכל המוכן בתחילת דרכו קבל ביקורות רבות על ההרכב וגם על המחיר היקר שלו, אבל במהלך שנות ה- 60 וה- 70 הביקוש לאוכל מוכן לתינוקות הלך וגדל והמחיר שלו הפך לשווה לכל כיס.
תחליפי החלב לתינוקות נחשבו לפיתרון מוצלח במשך תקופה ארוכה מאוד, האימהות הרגישו שהתחליפים משחררים אותם מהצורך להניק שכבל אותן לבתיהן ואל התינוקות שלהן.
תחליפי החלב אפשרו לאימא לחזור לעבודה מאוד מהר לאחר הלידה ונתנו לה את ההרגשה שגם בזמן שהיא לא נמצאת ליד התינוק, התינוק שלה מקבל את התזונה הטובה ביותר.
אימהות רבות העדיפו להשתמש בתחליפי חלב, מכיוון שכך הן הרגישו רגועות יותר שהן יכולות למדוד בדיוק את כמות האוכל שהתינוק מקבל ולתת לו את הבקבוק בפרקי זמן מדויקים.
אבל בשנים האחרונות מתברר לכולם שחלב אם הוא התזונה המומלצת ביותר לתינוק וכי הוא היחיד מכיל את כל המרכיבים הנחוצים לתינוק.
ההמלצה של משרד הבריאות היא להניק הנקה מלאה את התינוק עד לגיל חצי שנה ואז לנסות להתחיל לשלב מזונות אחרים בתזונה שלו.
אתרים מומלצים : מתכונים