לידה טבעית הולכת וצוברת פולאריות גדולה יותר ויותר בקרב האמהות לעתיד בארץ. יותר ויותר נשים מעדיפות למצוא דרכים להפוך את חווית הלידה שלהן למיוחדת ושונה והן עושות זאת באמצעות לידה טבעית, כאשר הן פעילות ולוקחות חלק בזמן הלידה, גם אם הדבר אומר שכואב להן קצת יותר מאשר בלידה בשימוש במשכי כאבים או באפידורל.
המונח "לידה טבעית" מתכוון בראש ובראשונה ללידה ללא התערבות רפואית כגון: אפידורל, זירוז צירים באמצעות זריקה, לידה בטשטוש וכדומה, אלא אם כן חלילה נדרשת התערבות רפואית עקב מצוקת העובר או האם.
היום ניתן ללדת בצורה טבעית גם בבתי חולים, כאשר ברובם ככולם נמצאים חדרי לידה עם ציוד המתאים ללידה טבעית כגון: ג'קוזי גדול הנועד להקל על הצירים, כיסא נדנדה, מיטה זוגית, חבל להיתלות עליו בזמן הלידה, כיסא ללידה בכריעה וכמובן אפשרות לעמם את האורות, מערכת סאונד להשמעת מוסיקה רצויה ועוד.
כמו כן ניתן במרבית בתי החולים גם להזמין מיילדת צמודה, אשר מתמחה בלידה טבעית והיא נשארת עם היולדת בכל מהלך הלידה.
מדינת ישראל ובעיקר בתי החולים הפכו למודעים יותר ויותר לרצונה של אישה לקבוע בעצמה כיצד היא תלד ולכן בתי החולים עושים ככל יכולתם כדי לאפשר לאישה לידה טבעית, תוך התאמת סביבת הלידה לאישה, אבל במקרים של מצוקת העובר או במצבי חירום אחרים, האישה מועברת מיד לחדר לידה אחר או לחדר הניתוח לצורך לידה קיסרית.
ישנם בתי חולים המעניקים חדרי לידה ללידה טבעית ללא תשלום, כשהכניסה היא על בסיס מקום פנוי וישנם בתי חולים שבהם ניתן להבטיח מראש חדר ללידה טבעית ומיילדת טבעית, אבל הדבר כרוך בתשלום נוסף ובהזמנה מראש. רוב בתי החולים מתנים את האישור ללדת בצורה טבעית במצבה הבריאותי של האישה, כלומר האישה צריכה להיות בסיכון נמוך וללא מחלות רקע כגון: סכרת, רעלת הריון או לחץ דם).
ישנם גם נשים שמעדיפות ללדת בצורה טבעית בביתן, לצורך כך הן שוכרת דולה אשר מלווה אותן גם בזמן ההיריון וכמובן בזמן הלידה, ללידה בתוך הבית ניתן לארגן בריכה גדולה למי שרוצה ללדת בתוך המים או אמצעים אחרים שיעזרו ליולדת, לידה זו טובה בעיקר בנשים ללא היסטוריה של מחלות רקע, אשר עברו מהלך הריון תקין.